Wednesday, December 31, 2008

Gambar Hiasan

Kau dilindungiNya

http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2008&dt=1231&pub=Kosmo&sec=Negara&pg=ne_09.htm

Kanak - kanak SD yang tergelincir ke dalam sungai ditemui semula selepas 18 jam. Kanak - kanak ditemui duduk sambil menangis di tebing sungai di sebarang dari tempat dia terjatuh..

Kejayaan Anak Autisma
5 January 2009 sesi persekolahan akan bermula...Satu epsisod cerita rasa hati yang baru akan bermula. Aku antara manusia yang sangat - sangat menantikan satu takdir yang baru akan berlaku kepada diri ku dan orang sekeliling ku bersama mereka - meraka yang aku sayangi..Agar takdir ini akan menjadi satu pengalaman yang akan membawa aku ke alam yang lebih mendewasakan.. bersama harapan akan ku jadikan sebuah kisah klasik yang akan ku ceritakan kepada masa depan ku..
Kejayaan anak ini menimbulkan satu rasa bangga dalam diri ini...
Meski kau tidak kenal aku..
Meski kau tidak hirau kan aku..sayang..
Meski kau tidak pernah melihat aku...
Kau memberi aku satu motivasi..
Kau membantu aku membina satu keyakinan...
Kau mencelikkan mata hati mereka..
Kau memaksa mereka berfikir...
Kau membikin mereka percaya....
Kau menjadikan mereka mulai hormat kau, aku dan yang lain..Pelajar Autisma ini seperti yang telah dilaporkan dalam Akhbar Kosmo!, telah memperolehi 8A dalam Peperiksaan Menengah Rendah (PMR) yang dikeluarkan hari ini. Ini mungkin bukan kejayaan pertama kanak - kanak Autisme di negara kita. Namun tidak ramai yang kita ketahui atau ditonjolkan. Kejayaan mereka bukan hanya dalam bidang akademik sebaliknya dalam bidang - bidang yang lain... Apapun kejayaan adik Khairul Iman ini sedikit sebanyak membuka hati kita untuk membantu pengidap autisma yang lain.

2 comments:

Aimanis said...

thanks..maklumat yang sangat berguna...hopefully akak bleh share perkembangan emosi kanak2 ni..supaya kita bleh lebih faham mereka..tq v. much

January 6, 2009 at 7:47 PM
ari said...

Trima Kasih dik...
Saya juga masih belajar...belajar dari pengalaman.....
Apapun kita ble share...teori dan praktikal..:-)

January 8, 2009 at 7:01 PM

Iklan......

Amazing Autistic

 


Blogger Template By LawnyDesigns